Proportioner - stævnet den 7. - 8. september 2024

Proportioner

 

Den 7. og 8. september 2024 inviteres der til Venskabsstævne

i Rideklubben Astrup (RKA) under Sammenslutningen Nordjylland.

  

Alle er velkommen til vores stævne i RKA. Man behøver ikke at være medlem af en klub for at deltage og ”stævne tøj” er ikke et krav. Det er derimod ridehjelm (gælder alle) og sikkerhedsvest, hvis man skal springe og er under 18 år. Samtidig skal alle deltagere bære stævnenummer, så det tydeligt kan ses. Ryttere, som er ældre end 16 år, må starte på 2’er og 1’er ponyer, men skal melde til i hesteklasserne. Der må ikke startes på heste/ponyer, der er yngre end 4 år og 4 års må ikke startes i højere dressurklasser end sværhedsgrad 0 og må kun springe i klasserne, hvor metode B0 (Clear round) benyttes.

 

Til de ekvipager, der også starter andre stævner, husk ikke at tilmelde jer under det niveau, som I normalt rider, da der skal være plads til alle, store som små uanset niveau. Husk at tjekke Sammenslutningens ”outregler” på FB. Stævnestarter udenfor Sammenslutningen tæller også med og er man udklasset under DRF er man det også i Sammenslutningen.

 

Startgebyret for skridtklassen og LD-klasserne MED HJÆLPER er på 100 kr. Startgebyret for de resterende klasser er på 85 kr.

Betalingen skal ske på MobilePay: 3717MZ (RKA Venskabsstævne) - Tilføj rytterens navn og antal klasser ved betalingen.

 

Der er ingen point/placeringer i skridtklassen, men til gengæld er der diplom og rosetter til alle, som deltager. I LD klasserne MED HJÆLPER er der placeringsrosetter og sponsorgaver til vinderen og de placerede ekvipager – til de øvrige deltagere er der en deltagerroset. I de øvrige klasser er der rosetter til vinderne og de placerede ryttere samt sponsorgaver.

 

Tilmelding:

Skal ske senest den 30. august 2024 på SMS 23 30 20 41 - Julie Rømer (Husk at betalingen er på Mobilpay: 3717MZ). Tilmeldingen er først gyldig, når startgebyret er overført.


SMS’en skal indeholde:

  • Rytterens navn.
  • Hestens navn.
  • Om det er en hest eller pony samt ponyens kategori
  • Hestens UELN/ID nummer
  • Ønskede klasser

 

Bemærk at vi refunderer hele startgebyret ved frameldelse af klasser, hvis dette gøres senest den 30. august 2024, hvor der er sidste tilmelding. Herefter refunderes startgebyret ikke! 

 

Der kan uden gebyr ændres i klasserne, hvis det gøres senest den 30. august 2024. Efter denne dato koster det et gebyr på 25 kr. pr. ændring og kan kun lade sig gøre, hvis tidsplanen tillader

dette. Efteranmeldelse kan kun ske, hvis tidsplanen tillader det. Det koster 50 kr. plus startgebyr i de klasser der tilmeldes.

 

Der må på hver hest startes 2 klasser plus skridtklasse i dressur og 2 klasser plus bom i spring. Bemærk at startes hesten/ponyen af flere ryttere, der alle kun deltager i sværhedsgrad 0 (Se sværhedsgrader for dressur længere nede i teksten) og ikke springer i andre klasser end klasserne, hvor metode B0 benyttes må hesten/ponyen gå 4 klasser i dressur og /eller 4 klasser i spring.

 

Opstaldning:

Der er i begrænset omfang mulighed for at leje en boks. Her henvender man sig til Louise Akselsen på tlf. 29 44 49 93. Prisen er pr. dag 150 kr. og pr. time 30 kr. Det er først til mølle princippet. Reservationen er først gældende ved betaling på mobilpay til 3717MZ (RKA Venskabsstævne)

 

Der kan startes følgende klasser i DRESSUR, lørdag den 7. september 2024:

OBS: Dressurprogrammerne er specielt udarbejdet til stævnerne i Sammenslutningen Nordjylland og er derfor lidt anderledes end DRF’s dressurprogrammer. Programmerne finder du under ”filer” på sammenslutningens Facebook side, eller på RKA’s hjemmeside (Rideklubbenastrup.dk), hvorfra de også kan udskrives.

 

For pony:

Klasse 1 - Skridtprogram - hjælper tilladt

Klasse 2 - Let D0, 1 & 2 - hjælper tilladt,
Klasse 3 - Let D1 & 2
Klasse 4 - Let C0, 1, 2 & 3
Klasse 5 - Let A1 & 2

 

For hest:

Klasse 6 - Let D1 & 2 (B bane)
Klasse 7 - Let C0, 1, 2 & 3
Klasse 8 - Let A1, 2, 3, 4, 5 og 6
Klasse 9 - Middel B0, Middel B3, Middel A1 og PSG (Prix St. George) – sværhedsgrad 3 – 6, afholdes som %-klasse.

 

Klasse 1 og 2 – her er det tilladt at modtage hjælp i form af ”trækker” eller ”opråber”. Disse klasser er forbeholdt yngre ryttere, der endnu ikke har så meget ride- og stævneerfaring.
Klasse 3 rides eventuelt som procentklasse afhængig af antallet af deltagere.
Klasse 4 og 5 rides eventuelt som procentklasse afhængig af antallet af deltagere. 

Klasse 6 rides som procentklasse afhængig af antallet af deltagere. LD klasserne for heste foregår på B bane (20 x 40 m).

Klasse 7 rides eventuelt som en % klasse afhængig af antallet af deltagere.

Klasse 8 rides eventuelt som en % klasse afhængig af antallet af deltagere.

Dressurklasserne vil blive afholdt på 2 udendørs baner.

 

Hver ekvipage må kun starte samme dressurprogram 1 gang. Dog må man gerne ride samme dressurprogram MED og UDEN hjælper - f.eks. LD1 med hjælper og LD1 uden hjælper. Ekvipagen må også gerne starte f.eks. Let C1 og Let C2, selvom de eventuelt rides i samme procentklasse. Starter en ekvipage i 2 klasser, skal det være i 2 på hinanden følgende sværhedsgrader. Det betyder at man på hest gerne må starte LC1 (sværhedsgrad 0) til og med LA3 (sværhedsgrad 1) ved samme stævne, hvis ikke man er udklasset.

 

Sværhedsgrader for dressur:


Sværhedsgrad 0
Hest: LD1, LD2, LC1, LC2, LC3, LB1, LB2, LB3
Pony: LD1, LD2, LC1, LC2, LC3

 

Sværhedsgrad 1
Hest: LA1, LA2, LA3
Pony: LB1, LB2, LB3

 

Sværhedsgrad 2
Hest: LA4, LA5, LA6
Pony: LA1, LA2

 

Sværhedsgrad 3
Hest: MB0, MB1, MB2, MB3

 

Sværhedsgrad 4
Hest: MA1

 

Der kan startes følgende klasser i SPRING, søndag den 8. september 2024:

Springklasserne vil blive afholdt på en udendørs græsbane, hvor der er tilført en betydelig mængde sand.

 

Klasse 1. Bomme på jorden – Clear round – metode B0
Klasse 2. 20 cm spring – Clear round – metode B0
Klasse 3. 30 cm spring – Clear round – metode B0
Klasse 4. 40 cm spring – Metode B3
Klasse 5. 50 cm spring – Metode B3
Klasse 6. 60 cm spring – Metode B3
Klasse 7. 70 cm spring – Metode B3
Klasse 8. 80 cm spring – Metode B3
Klasse 9. 90 cm spring – Metode B3
Klasse 10. 100 cm spring – Metode B3
Klasse 11. 110 cm spring – Metode B3

Klasse 1-3 er efter metode B0 og kan være med eller uden hjælper. Bemærk at det i de her 3 klasser også er muligt at deltage med hest ved hånd. Ved en fejlfri runde modtager man en roset efter endt ridt.

I klasse 4-11 rides der efter metode B3. Hvis der i hovedrunden er fejl, gives der et stopsignal (2 lydsignaler), når mållinjen passeres. Har en ekvipage 0 fejl, afholdes der umiddelbart efter afslutningen af hovedrunden en omspringning. Her giver dommeren intet signal da passage af mållinjen betragtes som startsignal for omspringningen. Rytteren har op til 45 sek. til at starte omspringningen. Hovedrunden består af spring 1 – 8 og omspringningen består af spring 1 – 6.

 

Er der få starter på hver højde, skal man forvente, at vi slår flere højder sammen til 1 klasse. For at det bliver en fair konkurrence, appellerer vi derfor til, at I melder Jer til på det niveau i normalt springer. Klasserne deles op i hesteklasser og ponyklasser. Rider man på en pony, men er ældre end det tilladte, starter man i hesteklasserne.

 

Skulle det ske, at en ekvipage er uheldig at udgå på grund af fejl bane, fald/styrt eller 3 refuseringer/ulydigheder, er man velkommen til at forsøge at fuldføre banen og eventuelt modtage hjælp, hvis det gøres inden for rimelig tid. Hvis der ved dommerbordet er enighed om uacceptabel brug af pisk og/eller sporer, vil der gives et stopsignal (2 lydsignaler), og man forlader banen.

 

Hver hest må startes i 2 klasser plus bomme på jorden med samme rytter og det skal være 2 på hinanden følgende højder i de klasser, der startes ud over bomklassen. Ved flere ryttere må hesten starte 4 klasser - se regler under tilmelding. Hver ekvipage må kun starte samme højde 1 gang med undtagelse af klasse 1 - 3.

 

Yderligere informationer og ryttervejledning angående stævnet kommer op på vores hjemmeside: Rideklubbenastrup.dk, samt vores FB side senest en uge inden stævnedato – se under Begivenheden.

 


Vi glæder os til at se jer allesammen i

Rideklubben Astrup 

Bøgstedvej 239
Astrup
9800 Hjørring