Hold og priser

Medlemskab af Rideklubben Astrup.


  • Årligt kontingent: 250 kr. 


Ved indmeldelse - send SMS til formand Louise Akselsen på tlf. nr. 29 44 49 93 med følgende informationer:

  • Navn
  • Adresse
  • Fødselsdato og år
  • Telefon nummer
  • E-mail adresse


Man vil herefter modtage en faktura på e-mail. Medlemsskabet er gældende, når fakturaen er betalt..

Et medlemsår går fra 1. januar til 31. december.

Ønsker man at opsige sit medlemsskab, skal det gøres 14. dage inden årets udgang ved at kontakte formand Louise Akselsen på  tlf. nr. 29 44 49 93.

Holdundervisning for Begyndere/A:

Man har lov til at starte på Hesteskole helt ned til 3-årsalderen, og de alleryngste børn vil komme til at starte på et Begynder/A hold. Det samme gør sig gældende for de børn, der fungerer bedst med faste rutiner og forudsigelige rammer. De børn der har brug for lidt ekstra tid, samt de børn, hvor kontakten og nærheden med ponyerne vægtes højere end nye udfordringer og variation i ridningen.  

Første gang er et Introforløb:

Når nye elever starter på Hesteskolen, er første gang et Introforløb. Introforløbet handler om at finde sig til rette på Hesteskolen. Eleverne vil blive introduceret for Hesteskolens ponyer og få mulighed for at se dem alle. Eleverne vil få fortalt lidt om rutinerne, når man kommer i klubben og skal på hold. De vil få vist, hvor de forskellige ting befinder sig og evt. få en af ponyerne ud til f.eks. en omgang strigling mv. Introforløbet må meget gerne være sammen med en forælder eller en anden voksen, som evt. skal ledsage eleven, og det behøver nødvendigvis ikke at være på den dag, hvor eleven fremadrettet skal have holdundervisning.

 

Undervisningstimens opbygning:

En undervisningstime på et Begynder/A hold vil typisk bestå af, at hente ponyerne ind fra de små folde bag klubbens cafeteria til boksene i ridehallen. Her skal ponyerne strigles og have renset hove mv. Ponyerne sadles op med en pony-ridepad uden stigbøjler, da børnene fra dag ét af skal træne deres balance. Ponyerne får en rebgrime på med tøjler i, så ponyerne ingen bid har i munden, så længe eleverne er begyndere med urolige hænder og utilstrækkelig balance.

Eleverne kommer til at lave øvelser med ponyerne fra jorden af. Det kan være, at lære ponyens signal til at gå baglæns eller flytte bagparten. Eleverne kommer selvfølgelig også til at ride. Det bliver i et roligt tempo med en trækker ved deres side. Det kan foregå på dressurbanerne, på ovalbanen, i ridehallen eller på tur rundt langs foldene, hvor der bliver lavet en sti til formålet. Der øves i at sidde rigtigt, stoppe ponyen, skridte frem igen og styre den i forskellige retninger. Der laves balanceøvelser på hesteryg og rides evt. over bomme. Den enkelte elev må altid gerne sig fra, og sidde nogle af øvelserne over. Til sidst sadles ponyerne af, der hygges, strigles og ponyerne trækkes på folden igen.Er der tid i overskud og stemning for det, kan der afslutningsvis tages en kæphestetur – RKA har både springbane og dressurbane til kæpheste samt kæpheste til udlån.

Det vil løbende blive vurderet af underviseren, hvorvidt en elev er klar på flere udfordringer. Ligegyldigt om udfordringerne skal findes på et Begynder/B hold eller et hold for Let Øvede, vil underviseren tage elev og forældre med på samråd, og høre om det har elevens interesse.


Varighed: 60 minutter

Pris: 550 kr. pr. mdr.


Tilmeldingsblanket til Hesteskolen - KLIK HER.


Print blanketten ud og udfyld den. Tag et billede af blanketten eller scan den. Send den til Louise Akselsen på sms: 29444993 eller e-mail: louise.akselsen@live.dk

Alternativt kan en SMS eller e-mail med de ønskede informationer fra tilmeldings-blanketten også gå an.


Holdundervisning for Begyndere/B:

Et begynder/B hold vil typisk være for børn fra 7 årsalderen. Det er et hold, hvor undervisningstimen på flere punkter kan variere en del mere end på holdene for begynder/A. Eleverne på begynder/B holdene forventes at være fokuseret i længere tid ad gangen end på Begynder/A holdene, samt modtage og forstå flere anvisninger.

Første gang er et Introforløb:

Når nye elever starter på Hesteskolen, er første gang et Introforløb. Introforløbet handler om at finde sig til rette på Hesteskolen. Eleverne vil blive introduceret for Hesteskolens ponyer og få mulighed for at se dem alle. Eleverne vil få fortalt lidt om rutinerne, når man kommer i klubben og skal på hold. De vil få vist, hvor de forskellige ting befinder sig og evt. få en af ponyerne ud til f.eks. en omgang strigling mv. Introforløbet må meget gerne være sammen med en forælder eller en anden voksen, som evt. skal ledsage eleven, og det behøver nødvendigvis ikke at være på den dag, hvor eleven fremadrettet skal have holdundervisning.

 

Undervisningstimens opbygning:

En undervisningstime på et Begynder/B hold vil typisk bestå af, at hente ponyerne ind fra de små folde bag klubbens cafeteria til boksene i ridehallen. Her skal ponyerne strigles og have renset hove mv. Ponyerne sadles op med en pony-ridepad uden stigbøjler, da børnene fra dag ét af skal træne deres balance. Ponyerne får en rebgrime på med tøjler i, så ponyerne ingen bid har i munden, så længe eleverne er begyndere med urolige hænder og utilstrækkelig balance.

Nogle af de ting, der inddrages i undervisningstimerne, er balancetræning på hesteryg, undervisning i at sidde rigtigt på ponyen, undervisning i brug af hjælperne (schenkler og sæde), lære at stoppe, ride frem og styre ponyen i forskellige retninger, ride over bomme, forskellige agility- og ponygames øvelser, ride på tur, forskellige øvelser i trav og evt. øve nogle af Sammenslutningens nemme dressurprogrammer. Miljøtræning og jordarbejde vil også blive inddraget i undervisningen.

Til slut i timen sadles ponyerne af, der hygges, strigles, snakkes om heste (”hvorfor?”, ”hvordan?” osv.) og ponyerne trækkes på folden igen.

 

Det vil løbende blive vurderet af underviseren, hvorvidt en elev har fået så godt styr på balancen, og er kommet tilpas langt med sin grundridning, at eleven kan rykkes op på Holdet for Let Øvede. Er det tilfældet tager underviseren elev og forældre med på samråd og hører, om det har elevens interesse.


Varighed:     60 minutter

Pris:              550 kr. pr. mdr.



Holdundervisning for Let Øvede:

Har en elev i RKA’s Hesteskole oparbejdet en god balance og er kommet et godt stykke vej med sin grundridning, er det muligt at ride på Holdene for Let Øvede.

Første gang er et Introforløb - hvis man er ny i Hesteskolen:

Er eleven ny i vores Hesteskole, men har oparbejdet de nødvendige færdigheder et andet sted for at kunne deltage på holdene for Let Øvede, vil første gang være et introforløb. Introforløbet handler om at finde sig til rette på Hesteskolen. Eleverne vil blive introduceret for Hesteskolens ponyer og få mulighed for at se dem alle. Eleverne vil få fortalt lidt om rutinerne, når man kommer i klubben og skal på hold. De vil få vist, hvor de forskellige ting befinder sig og evt. få en af ponyerne ud til f.eks. en omgang strigling mv. Introforløbet må meget gerne være sammen med en forælder eller en anden voksen, som evt. skal ledsage eleven, og det behøver nødvendigvis ikke at være på den dag, hvor eleven fremadrettet skal have holdundervisning.

 

Undervisningstimens opbygning:

På Holdene for Let Øvede rides der som udgangspunkt med bid og sadel med stigbøjler. Undervisningen vil indholdsmæssigt ligne undervisningen på Holdene for Begynder/B, men på et lidt højere niveau og uden trækker. En undervisningstime for de Let Øvede vil derfor typisk bestå af at hente ponyerne ind fra de små folde bag klubbens cafeteria til boksene i ridehallen. Her skal ponyerne strigles og have renset hove mv. Ponyerne sadles op med med trense og sadel. Der vil stadig blive trænet forskellige balanceøvelser på hesteryg. Rytterens opstilling vil altid blive rettet løbende gennem timen samt rytterens brug af hjælperne (schenkler, sæde og evt. pegepind (= pisk, men vi bryder os ikke om navnet). Der vil blive trænet bomtræning og evt. et lille spring, forskellige agility- og ponygames øvelser, turridning, forskellige øvelser i trav og galop, programridning samt jordarbejde og miljøtræning.

Til slut i timen sadles ponyerne af, spørgsmål omkring hestene er velkomne, og ponyerne trækkes ud på foldene igen.

 

En elev vil altid kunne sige fra i løbet af undervisningen. Eleven skal kun være med til det, som eleven er tryg ved. Det er altid muligt at finde alternative øvelser og opdele eleverne, så nogen laver én øvelse, mens en anden laver en anden øvelse.

 

 

Varighed:     60 minutter

Pris:              550 kr. pr. mdr.

Part

På én af rideklubbens ponyer.


  • 2 dage inkl. 1 x undervisning:    900 kr./mdr.



  • 3 dage inkl. 1 x undervisning:   1300 kr./mdr.



  • 4 dage inkl. 1 x undervisning:   1600 kr./mdr.

Hal-Bane-Kort


Som medlem af Rideklubben Astrup er der mulighed for at benytte vores faciliteter med egen pony/ hest ved køb af et Hal-Bane-Kort

Prisen er:

  • 12 måneder:   1500 kr.
  • 3 måneder:       500 kr.
  • 1 måned            200 kr.
  • 1 gang                 40 kr.


Ved køb af hal-bane kort send SMS til formand Louise Akselsen på tlf. nr. 29 44 49 93 med følgende informationer:

  • Navn
  • Adresse
  • Fødselsdato og år
  • Telefon nummer
  • E-mail adresse


Man vil herefter modtage en faktura på e-mail. Hal-bane kortet træder i kraft, når fakturaen er betalt.

Engangsbetalingen på de 40 kr. skal betales via mobilpay til "2585HY" (RKA boks)


Hal-bane kortet gælder fra den 1. i den første måned, hvor kortet skal gælde, til den sidste dag i den måned, hvor kortet udløber.

Hal-bane kortet giver adgang til både udendørs og indendørs bane, samt til klubbens spring- og agilitymaterialer. 

 

(Alle personlige data vil blive opbevaret fortroligt og i henhold til persondataloven.)